2012-06-05 rzodkiewki z balkonu

Kulinarnie

Jaka to przyjemność móc rano zjeść kanapki z pysznościami z własnej uprawy balkonowej :)
Jaka to przyjemność móc rano zjeść kanapki z pysznościami z własnej uprawy balkonowej 🙂 W sumie nic takiego - kanapka z jogurtem naturalnym i sałatą. Ale jakie pyszne! 🙂 A jak dodać jeszcze do tego rzodkiewkę.. Mmm.. Pycha 🙂 A to wszystko podane na wypiekanym w domu chlebie 🙂 Co za miły początek dnia! 🙂 A żeby nie było tak krótko to powiem Wam, że ścięłam cały koperek... Stał na balkonie, przyszedł mocniejszy deszcz i koperek położyło.. Zamiast tracić na niego czas postanowiłam go ściąć. Tak więc posiekałam, osuszyłam, przełożyłam do pojemnika i powędrował do zamrażarki. Teraz będę mogła go dodawać na bieżąco do wszystkiego 🙂 Tak samo możecie robić z innymi świeżymi ziołami - posiekać, osuszyć i zamrozić. Można też je zamrozić w kostkach lodu i dodawać w takiej formie do sosów - równie wygodne!  

Dodaj komentarz